Asiatisk laksrygg

 
Ett väldigt simpelt men otroligt gott recept från Amir Kheirmand, vinnaren av Sveriges mästerkock.
En fantastisk rätt för dom som gillar asiatiska smaker. Receptet tar cirka 40 minuter att göra men har man förberett både dressing och marinerat laxen i förväg tar det högst en kvart! Gjord på den godaste laksen från Norsk sjömat.
 
Gör marinaden först.
Blanda:
  • 0,5 dl ljus soja
  • 1 msk socker
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk riven ingefära (jag använde lite mer ingefära, det är en smaksak)
Lägg sedan ner din laks i marinaden och låt stå cirka 30 minuter. 
 
Dressing till nudlarna
Blanda:

  • 2 st lime
  • 2 msk socker
  • 1 chili, finhackad (var noga med att inte få med för mycket kärnor från chillin om ni inte vill ha det jättestarkt)
  • 1 msk fisksås
 
Efter dessa förberedelserna är det bara till att koka upp glasnudlarna enligt förpackningen, skölja av och krama ur för att sedan blanda ner den hackade koriandern och salladslöken tillsammans med dressingen. 
Stek sedan laksen på hög värme ungefär 30 sekunder på varje sida för en fin yta och rå mitt, för dom som inte gillar rå laks funkar rätten säkert lika bra med helt genomstekt. Lägg upp och pynta med cashewnötter!

Ett tips för dom som vill ha en lite varmare och mer mättande rätt- ta vanliga äggnudlar istället!