Hemmagjord sushi

 
Nu när jag fyllde år fick jag en fin sushibok skriven av Robert Melin. Boken har väldigt många fina bilder och enkla men supergoda recept. Jag har redan provat lite och med hjälp av ett "nybörjarpaket" som går att köpa i de flesta lite större matbutikerna, Sushi-kit, gick det väldigt smidigt! Det innehåller både ris, risvinäger, soya, wasabi och sjögräs. Det enda du behöver fixa själv är råvarorna.  
 
 
Jag valde att använda mig av:
  • gurka
  • laxryggfilé av sashimi-kvalité
  • advokado
  • färdigt sushi-kit från ICA
Inlagd ingefära är för mig en av dom godaste tillbehören så det köpte jag också till, det ingick inte i kitet. 
Maki-rullarna är egentligen det svåraste att göra då det lätt blir för mycket fyllning så var noga med att spara ungefär 1 cm längst ut så sjögräset kan fästa, där brukar jag även pensla på lite vatten. Hela processen blir mycket lättare om du har blöta händer. Jag smetade ut riset på sjögräsplattan och tryckte till det rätt rejält för att det ska bli en kompakt rulle och sen la jag på laxen i en sträng rakt över och likadant med gurkan. Advocado hade jag i vissa också men jag tycker gurka och lax räcker. Man kan självklart lägga i massa andra spännande saker men jag började med detta! I kitet får man även med en bambu"platta" som ska hjälpa dig i rullnings-processen och det gör den verkligen också så strunta inte i den!
 
Även om dessa blev rätt så fina och smakade okej så tänker jag köpa varorna för sig nästa gång och inte i detta kitet. Jag tyckte att det var snålt med både soya, wasabi och risvinäger vilket gjorde det något mer smaklöst än vad sushi ute brukar smaka, men absolut ett jättebra nybörjarkit!