Laks med parmesan och spenat

 
Ännu ett fantastiskt gott recept med laks. Receptet är taget från Norsk Sjömat, kika in på deras hemsida för ännu fler goda recept!
 
Till det här receptet behöver du:
  • cirka 600g laks
  • färsk spenat
  • parmesanost 
  • 2 dl matlagningsgrädde 
  • salt och peppar
  • smör
Sätt ugnen på 175°. Börja med att smöra en ugnssäker form ordentligt, sprid sedan ut spenaten så att den täcker hela formen. Man kan variera mängden spenat rätt rejält efter hur man vill ha det, jag använde ungefär 200 g. Lägg sedan i den upptinade laksen, salta peppra och ös på med parmesan. Även här kan man variera mängd efter smak. Sätt in formen i ugnen och låt stå cirka tjugo minuter för en perfekt tillagad laks!
 
I receptet rekomenderas pressad potatis eller ris till men jag använde tagliatelle och det blev supergott.