Den godaste laxsalladen

 
Det har blivit väldigt mycket laxsrecept här nu, får försöka med något annat snart!
Den här salladen är en av dem godaste salladerna jag någonsin ätit faktiskt! Jag använde mig av rå sashimi-lax men man kan lika gärna använda sig av bacon, kyckling eller någon god skinka. 
 
Du behöver (till två personer):
  • 400 g laxrygg
  • 1 citron
  • olivolja
  • ett gott valfritt bröd
  • körsbärstomater
  • 1 kruka basilika
  • 1 rödlök
  • ruccola
  • fetaost
  • oliver
  • socker
  • salt
  • svartpeppar
  • timjan
Först ska laxen marineras i olivolja, citronskal (viktigt att inte ha i citronsaft utan endast skalet då laxen "tillagas" och blir ljusare av saften) och salt+peppar. Låt stå medans du gör resten. Sätt ugnen på 175°, helst varmluft. Skär upp körsbärstomaterna och skiva rödlöken fint. Lägg sedan upp på bakplåtspapper i en form och häll över olivolja, socker, salt och timjan. Låt sedan rostas i ugnen i 30 min eller tills du fått de något gyllene. 
Lägg upp ruccola på ett fat, skär upp laxen i tunna skivor och lägg över. Stek brödet på hög värme i olivolja, helst i små fyrkanter. Smula sedan ner fetaosten över laxen och ruccolan, häll över de rostade tomaterna och löken. Toppa med brödet, oliver och basilika. Jag avslutade med extra salt & peppar + lite extra olivolja.
Smaklig måltid!